hirdetés
Belföld

A különleges diétára szoruló gyermekek étkeztetését akár szülői közreműködéssel is meg kell oldani

Amennyiben nem tudja megoldani a gyermekek diétáját a közétkeztetés, úgy az óvodáknak, iskoláknak, illetve kollégiumoknak lehetővé kell tenniük a kívülről érkező étel elfogyasztását is azon rendelet értelmében, amely szerda este jelent meg a Magyar Közlönyben.

A különleges diétára szoruló gyermekek étkeztetését akár szülői közreműködéssel is meg kell oldani
hirdetés

Egészen eddig a jogszabály arról rendelkezett, hogy ha az iskola saját konyhája vagy szerződéses ételszállítója nem tudja megoldani a szakorvos által igazoltan diétára szoruló gyermek étkeztetését, úgy az iskola más, erre felkészült közétkeztetőből is rendelhetett ételt – írja a hvg.hu.

Változás szeptember kilencedikétől kezdődően, hogy a gyermek már otthonról is vihet be diétájának megfelelő ételt, ha azt az iskolában nem tudják biztosítani számára, vagy akár a szülő is rendelhet neki az iskolába diétás ételt.

A rendeletben részletezik, hogy az ilyen módon vitt vagy küldött étel elfogyasztása érdekében az intézmény vezetője köteles biztosítani a hűtés, a melegítés és a fogyasztás megfelelő feltételeit a hatályos jogszabályok és szakmai előírások betartásával.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Wokandapix)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés