hirdetés
Belföld

A kukákhoz járva kellett ételt keresnie a 13 éves fiúnak, aki féltékenységből ölt meg egy háromévest

A fiú tagadja, hogy ő követte el a gyilkosságot, mindeközben pedig borzasztó részletek derültek ki arról, szülei hogyan elhanyagolhatták a kiskorút.

A kukákhoz járva kellett ételt keresnie a 13 éves fiúnak, aki féltékenységből ölt meg egy háromévest
hirdetés

Megkezdődött a Miskolci Törvényszéken az előkészítő üléssel egy 13 éves fiú pere, aki a vád szerint különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére emberölést követett el.

A fiú a vád szerint szennyvízaknába dobta hároméves unokaöccsét Taktaharkányban – idézi fel a 24.hu.

A portál megkeresésére Horváth Dóra, a Miskolci Törvényszék szóvivője közölte, hogy a fiú tagadja a bűnösségét, s azt állítja, hogy nem követhette el a bűncselekményt, mivel az eset idejében nem is volt otthon.

Az ügyészség a fiúra négy év javítóintézeti nevelés kiszabását kérte, ami a legsúlyosabb kiszabható büntetés.

A fiú az édesanyjával, annak élettársával, továbbá hat kiskorú testvérével élt egy taktaharkányi családi házban, s éppen felügyelet nélkül játszottak testvéreivel és unokatestvéreivel – köztük a hároméves unokaöccsével –, amikor a szörnyűség bekövetkezett.

A 13 éves vádlott féltékeny volt, aminek az volt az oka, hogy

miközben neki a kukákhoz kellett járnia, hogy ennivalót és ruhát találjon magának, addig a többi gyermekről rendszeresen gondoskodtak, s ők mindent megkaptak a szülőktől.

A fiú, miközben a rokonaival játszott, levette az udvaron lévő szennyvízakna fedelét, majd unokaöccsét a fekáliával teli derítőbe dobta. Ezt követően visszahelyezte a tetőt, és egy biztosító követ is tett az aknatetőre. Tettéről nem szólt senkinek, egyszerűen bement a házba.

A család csak órák múltán kezdte keresni az eltűnt három éves gyermeket, és miután megtalálták a cipőjét az akna mellett, átkutatták a szennyvíztárolót, ahonnan kiemelték a gyermek holttestét.

A gyermek halálát fulladás okozta, életének megmentésére csak akkor lett volna esély, ha még a fej elmerülése előtt kimentik.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Daniel Bone)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés