hirdetés
Belföld

A koronavírus újabb, brit mutációja megjelent hazánkban is

hirdetés
Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy a koronavírus új, az Egyesült Királyságban megjelent mutánsát hazánkban is azonosították, három beteg mintájában.
A koronavírus újabb, brit mutációja megjelent hazánkban is
hirdetés

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy miközben sok fertőzött otthon gyógyul, és a kórházban ápoltak, valamint lélegeztetőgépre szorulók száma is csökken, a számok nem adnak okot a lazításra – írja az InfoStart.hu.

A tisztifőorvos asszony elmondta azt is, hogy az elhunytak jelentős része krónikus alapbetegséggel küszködött, s csak 3 százalék azok aránya, akiknek nem volt korábban ismert krónikus egészségi problémájuk.

hirdetés

Megjegyezte továbbá, hogy minden csoport vakcinázását tervezik, s a védőoltás beadásának csak a beérkező vakcinamennyiség szab határt.

Müller Cecília megjegyezte azt is, hogy kedd estig az érkezett vakcinákat beadták, összesen 86 929 személy részesült addig védőoltásban, mától pedig már a Moderna vakcináját is be tudják adni kisebb számban. A keddi mennyiséggel 51 ezer ember oltására van lehetőség.

Tájékoztatást adott arról is, hogy három beteg mintájában azonosították a koronavírus új brit mutánsát, amely igen gyors terjedésre képes – a megbetegítő képessége ugyanis az eddigi koronavírusénál 50-70 százalékkal is nagyobb.

A vakcinák gyártói ellenben állítják, hogy a készítményeik a koronavírus mutálódott változatai ellen is hatásosak.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés