Belföld

A koronavírus-járvány a Hableány tragédia nyomozását is lassítja

hirdetés

Ukrajnában ragadt a Viking Sigynt követő szállodahajó, a Viking Idun kapitánya a koronavírus-járvány miatt, így a nyomozás az elsüllyedt Hableány sétahajó ügyében egyelőre lényegében leállt a Magyar Nemzet cikke szerint.

A koronavírus-járvány a Hableány tragédia nyomozását is lassítja

A baleset során a Hableánnyal ütköző Viking Sigyn után haladó Viking Idun hajó ukrán kapitányát harmincöt rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsították meg, és múlt év végén őrizetbe is vették. A rendőrség a férfi letartóztatását javasolta, végül azonban csak bűnügyi felügyelet alá helyezték őt.

Az ukrán férfinak minden hónap első hetében kellett a V. kerületi rendőrkapitányságon személyesen jelentkeznie, amely időpontokat leszámítva teljesen szabadon mozoghatott, de mivel a járvány miatt leállt a dunai hajózás, ezért hazautazott.

Miután ezt megtette, ügyvédjén keresztül, a bíróság által megszabott időpontban telefonon jelentkezik be, ami miatt a kihallgatására nincsen mód, s a nyomozás így lényegében áll. Az ügyet jövő év januárjának végéig kell egyébként lezárni.

A Viking Idun kapitánya azt állítja, hogy nem tudta, hogy emberek voltak a vízben, miközben azonban vannak arra utaló bizonyítékok, hogy az előtte haladó Sigyn rövidhullámú rádión közölte a férfival, hogy elgázolhatott egy hajót.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés