Belföld

A járvány intenzív szakaszában vagyunk, így a vírus terjedésének lassítása a cél

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a friss számadatok alapján a járvány intenzív szakaszában vagyunk, a cél pedig az, hogy ellaposítsuk a járványgörbét, ezáltal pedig megőrizzük az ellátórendszerek működőképességét.

A járvány intenzív szakaszában vagyunk, így a vírus terjedésének lassítása a cél

Az országos tisztifőorvos a sajtótájékoztatón elmondta, jelenleg azért folyik a küzdelem, hogy ellaposítsuk a járványgörbét annak érdekében, hogy működőképesek maradjanak az egészségügyi ellátórendszereink.

Müller Cecília az InfoStart.hu szerint hozzátette, óriási az egészségügyi személyzet terhelése, s egyre nő a kórházban ápoltak száma is. Jelenleg 6153 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, akik közül 461-en vannak lélegeztetőgépen.

A tisztifőorvos szerint fontos az, hogy minél kevesebben szoruljanak kórházi kezelésre, márpedig ezt azzal lehet megelőzni, ha a fertőzés továbbadását minimalizálni tudjuk.

Emellett a megbetegedések gyógyítását meg kell gyorsítani, amelyben a Kínából érkezett 1 millió adag favipiravir, valamint a még érkező további adagok is fontos segítséget jelentenek, hiszen a betegség korai szakaszában hatékony segítség a betegség kezelésében ez a készítmény.

Az ellátás zavartalanságát hivatott biztosítani az új eljárási rend is, melyre a járvány terjedési adatai és az orvosi tapasztalatok fényében volt szükség.

A háziorvosoktól kérik, hogy az influenzaoltásnál a kockázati csoportokat vegyék előre, miközben az emberek türelmét kérik, s egyúttal újabb szállítmány érkezéséről tettek bejelentést, mely még ezen a héten várható.További híreink