hirdetés
Belföld

A hétszázat is meghaladta az új fertőzöttek száma

Összesen 718 fővel emelkedett péntekre a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, egy idős, krónikus beteg ember pedig meghalt.

A hétszázat is meghaladta az új fertőzöttek száma
hirdetés

Újabb 718 magyar állampolgárnál azonosították az új koronavírus-fertőzést, amivel immár10 909 főre emelkedett a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az aktív fertőzöttek jelenleg 6264-en vannak.

Elhunyt egy idős, krónikus beteg ember, amivel az elhunytak száma 631 főre emelkedett. 4014-en eközben már meggyógyultak – ismertetik a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közleményben.

Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 259 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen.

hirdetés

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy amint arra az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járványnak még nincs vége, és a második hullám elérte Magyarországot is, ahol ismét nő az aktív fertőzöttek száma.

Emiatt továbbra is nagyon fontos a fegyelmezettség, valamint a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

A legnagyobb veszélyt jelenleg a vírus behurcolása jelenti hazánkban, ami miatt szigorodtak a külföldről való beutazás feltételei. Az alapszabály az, hogy külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, s a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

Az embereket emellett kérik, hogy a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljék az olyan helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, illetne lehetőleg tartsanak kellő szociális távolságot, mossanak kezet gyakran és alaposan, továbbá viseljenek maszkot az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be azt, akinek pedig tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem otthonából telefonon értesítse a háziorvosát.

„Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további a mindennapi életünket korlátozó intézkedések bevezetését”

– zárják a közleményt.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés