hirdetés
Belföld

A héten még nem jönnek újabb enyhítések

Egyelőre nem jönnek újabb enyhítések a koronavírus miatti korlátozásokban, azonban pünkösd után már elérjük az 5 millió beoltottat, így a jövő héten nem kizárt, hogy újabb lazításokról is döntenek.

A héten még nem jönnek újabb enyhítések
hirdetés

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón ismertette, hogy már 4 420 767 beoltott van Magyarországon, s ma a 16-18 évesek oltása is elkezdődik. Pünkösd után az 5 millió beoltottat is elérjük, így jövő héten már újabb lazításokról is döntés születhet – írja a Blikk a sajtótájékoztatón elhangzottak alapján.

A lakodalmak megtartására május 28. nulla órától kezdődően lesz lehetőség, a részletek azonban nem kerültek ismertetésre ezzel kapcsolatban.

A szerdai kormányülésen döntöttek arról, hogy a külföldön élő magyar állampolgárok is kaphatnak magyar védettségi igazolványt, s az a terv, hogy minden magyar állampolgár, aki valamely uniós - vagy OED - vagy NATO tagállamában, illetve Oroszországban vagy Kínában kapta az oltását, az a külföldi igazolások bemutatása nyomán a kormányhivatalban kaphat magyar védettségi igazolványt.

A miniszter kiemelte annak jelentőségét, hogy a WHO elismerte a kínai Sinopharm vakcinát, amely meglátása szerint a magyar kormány döntését is visszaigazolta.

hirdetés

Gulyás Gergely szerint június eleje-közepe táján el lehet érni, hogy minden regisztrált be legyen oltva, köztük azok is, akik csak nyugati vakcinát fogadnak el.

A sajtótájékoztatón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentette, hogy június elsejétől megrendezhetőek a gyermektáborok, mivel addigra meglesz az 5 millió beoltott. A korai bejelentéssel azt szeretnék elősegíteni, hogy a szervezőknek legyen elég ideje felkészülni.

(A borítókép forrása: MTI/Balázs Attila)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés