hirdetés
Belföld

A Fudan Egyetemről konzultálna az ellenzék

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester a Fudan Egyetemről indított egy konzultációt, amely négy kérdést tesz fel a tervezett fővárosi egyetemmel kapcsolatban.

A Fudan Egyetemről konzultálna az ellenzék
hirdetés

Az Index szerint egy négy kérdésből álló ívet indítottak el a Fudani Egyetemről, amely az alábbi kérdéseket tartalmazza:

  • Egyetért-e azzal, hogy a Diákváros ne az eredeti tervek szerint és helyszínen épüljön meg?
  • Egyetért-e a kínai Fudan Egyetem budapesti központjának létrehozásával?
  • Egyetért-e azzal, hogy a magyar állam hitelt vegyen fel vagy költségvetési forrást biztosítson a kínai Fudan Egyetem budapesti központjának megépítésére?
  • Egyetért-e azzal, hogy Magyarországon olyan egyetem működjön közpénzből, amely nem nyújt ingyenes képzést magyar diákoknak?

A konzultációhoz csatlakozott azóta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az LMP – Magyarország Zöld Pártja, a Momentum Mozgalom, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület, a Magyar Szocialista Párt, a Sétáló Budapest, a Párbeszéd Magyarországért, valamint a DK is, a konzultáció szervezését pedig az aHangra bízták.

Június 4. és 13. között lehet válaszolni a feltett kérdésekre. Csupán egy lakcímkártya és egy személyi igazolvány kell, amelyekkel minden 14 év feletti budapesti lakos részt vehet a konzultációban Budapest több mint 20 pontján, de ügyfélkapus belépéssel online is mód nyílik a részvételre.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Andreas Breitling)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés