hirdetés
Belföld

A Diákvárosért, a Fudan Egyetem ellen tüntettek szombaton

Demonstrálók jelentek meg Budapesten, akik a Fudan Egyetem budapesti létesítését ellenzik, illetve a Diákváros érdekében igyekeznek felemelni hangjukat.

A Diákvárosért, a Fudan Egyetem ellen tüntettek szombaton
hirdetés

A demonstráció a "Tüntetés a Diákvárosért, a Fidesz ellen!" szlogennel indult útjára, s több ellenzéki párt és politikus is beállt a kezdeményezés mögé – derül ki az InfoStart.hu cikkéből.

A szervezők délután 16 óra 30 perc körül indultak el kisebb-nagyobb csoportokban a Kossuth térre, ahol 17:30-tól terveztek beszédeket mondani. A tervezett fellépők közt szerepel Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester, Jámbor András, a tüntetés szervezője, továbbá Karácsony Gergely főpolgármester is.

A portál tudósítása szerint teljes szélességben lezárják a vonulás útvonalát, így nem hajthattak be oda járművek.

Schanda Tamás, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára korábbi sajtótájékoztatóján azt mondta, a tüntetés pusztán „politikai hisztériakeltés”, a demonstrálók pedig pletykák és sajtóinformációk miatt tiltakoznak. Az államtitkár értelmetlennek látja a tiltakozást, mivel még csak a tervezésnél tart a folyamat, és csak 2022 második felében születhet döntés a költségekről, megvalósulásról.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Hermann Traub)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés