Belföld

A BKV 400 dolgozója van karanténban

Más közlekedési cégeknél is nehézségekhez vezethet, hogy sokan vannak karanténban, a BKV dolgozói közül azonban négyszáznál is többen vannak, akik vagy saját fertőzöttségük miatt, vagy egy fertőzött családtag kontaktjaként kényszerülnek otthon maradni – derül ki a Blikk cikkéből.

A BKV 400 dolgozója van karanténban
hirdetés

A lap szerint csak a cinkotai garázsban 68 sofőr és 10 más területen dolgozó alkalmazott esett ki a munkából, s a közlekedési vállalat sajtóirodája is megerősítette, hogy meghaladta a négyszázat a karanténban lévő munkavállalói száma.

A BKV sajtóirodája hozzátette azt is, hogy az elmúlt hetek során sajnálatos módon több kollégájukat is elvesztették.

hirdetés

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke szerint a járművezetők a végállomásokon és a tartózkodóépületekben kapják el, illetve adják át egymásnak a vírust, hiszen ezek azok a kis zárt helyiségek, ahol a munkavállalók enni tudnak, papírokat töltenek ki, illetve ahol a két indulás között pihenhetnek.

A Blikknek nevük elhallgatását kérő BKV-dolgozók azt mondták, hogy legutóbb januárban kaptak maszkot, összesen két darabot, illetve októberben és márciusban egydecis kézfertőtlenítőt biztosítottak még nekik, ezen felül viszont semmi egyebet.

Noha egyes dolgozókat soron kívül oltják, a sofőrök nem tartoznak közéjük - ellentétben a forgalomirányítást végző dolgozókkal, akik közül már 138 főt beoltottak a Szent Imre Kórházban.

A lap szerint egyébként más közlekedési cégeknél is jellemző, hogy viszonylag sok dolgozó esik ki a fertőzöttség vagy karantén okán. Például a Volánbusznál is akadnak olyan területek, ahol sok sofőr került karanténba.


hirdetés

További híreink
hirdetés