hirdetés
Belföld

A balesetek miatt látványosabbak lesznek a gyalogátkelőhelyek Veszprém megyében

A figyelmeztető táblákat sárga kerettel, a sávokat pedig új felfestéssel teszik majd jobban láthatóvá Veszprém megyében a viszonylag sok balesetből okulva.

A balesetek miatt látványosabbak lesznek a gyalogátkelőhelyek Veszprém megyében
hirdetés

A gyalogosátkelőhelyekre figyelmeztető táblákat sárga, fluoreszkáló kerettel egészítik ki Veszprém megyében.

Legelőször Balatonkenesén és Balatonakarattyán kezdik meg az ezzel kapcsolatos munkálatokat a Veol.hu cikke szerint.

Két év alatt a tervek szerint országosan közel 4000 gyalogosátkelőhely-jelzőtábla kap majd neonsárga keretet.

A lap szerint a táblák lecserélése mellett a meglévő burkolati jeleket is felújítják a szakemberek, s a láthatóság növelése érdekében a szükséges helyeken még jobban ügyelnek majd a növényzet és a lombozat eltávolítására, illetve az ívben elhelyezett gyalogátkelőhelyeknél azt is megvizsgálják, hogy szabad-e a kilátás, és biztosított-e a kellő látótávolság.

A tanévnyitóig egyébként a megyében már ötvennyolc gyalogátkelőhely-táblát cseréltek le a 71-es főúton a munkát a balatonakarattyai gyalogátkelőnél kezdve, majd Balatonkenese irányába haladva.

A portál szerint azért döntött a fejlesztések mellett a közútkezelő, mert nagyon megnőtt a gyalogosátkelőkön történő balesetek száma.

Miközben 2014-ben például 207, addig 2019-ben már 271 olyan balesetet és gyalogoselütést regisztrált a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amely zebrán történt.

Összesen ezerötszázan sérültek meg gyalogosátkelőhelyek környezetében hat év alatt, és hetvenhét esetben történt halálos kimenetelű baleset.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés