Belföld

895-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Tizenegy beteg elhunyt, amivel ötvennyolc főre emelkedett az áldozatok száma.

895-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amivel 895 főre emelkedett a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Mindeközben sajnos elhunyt újabb tizenegy beteg, akik közül a többség idős ember volt, egyikük viszont negyvenkilenc éves – derül ki a koronavírusról tájékoztató kormányzati portál híradásából.

A gyógyultak száma is növekedett, 94 fővel már a százat közelíti. Eddig összesen 25 748 mintavétel történt, hatósági házi karanténban 15 481 fő tartózkodik.

Mint írják, jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés, s immár Magyarországon is már bárhol, bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval többen lehetnek a tényleges vírushordozók, akik fertőzhetnek, s a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy

„az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat”.

Egyúttal a közleményben kitértek arra, hogy mint az az eddigi elhunytak adataiból is látszik, az idősekre a legveszélyesebb a vírus, éppen emiatt őket nyomatékosan kérik az otthon maradásra, valamint arra, hogy a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.További híreink