hirdetés
Belföld

858 új fertőzöttet azonosítottak, tíz beteg elhunyt

Tíz idős, krónikus beteg ember meghalt, valamint 858-cal, 30 575 főre emelkedett a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma.

858 új fertőzöttet azonosítottak, tíz beteg elhunyt
hirdetés

Az elhunytak száma vasárnapra 822 főre emelkedett, 7470-en gyógyultak meg. Az aktív fertőzöttek jelenleg 22 283-an vannak. Kórházban 685 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül negyvenketten vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek 36 %-a, az elhunytak 51 %-a, a gyógyultaknak pedig a 34%-a budapesti – derül ki a koronavirus.hu oldalon megjelent közleményből.

Mint arra a közleményben kitérnek, jelenleg a járvány második hulláma zajlik hazánkban, s a kormánynak az a célja, hogy megtartsák az ország működőképességét, s ne hagyják, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ennek érdekében egy hónappal meghosszabbították a járvány miatti határellenőrzést, valamint az általános szabályok betartását kérik.

Felhívják a figyelmet arra, hogy kötelező maszkot viselni

hirdetés
  • az üzletekben,
  • a tömegközlekedési eszközökön,
  • a mozikban és színházakban,
  • a bevásárló központok területén,
  • az egészségügyi és szociális intézményekben, illetve
  • az ügyfélfogadási irodákban is.

A vendéglátóhelyek és szórakozóhelyek pedig 23 óra után már nem tarthatnak nyitva.

Az embereket arra kérik, hogy a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljék az olyan helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, és lehetőség szerint tartsák a szociális távolságot, valamint gyakran és alaposan mossanak kezet.

„Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát”

- teszik hozzá.

Az idősek és krónikus betegek védelme kiemelten fontos, így arra kérik őket, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. Továbbra is látogatási tilalom van érvényben a kórházakban és az idősotthonokban, valamint az idősotthonok fenntartóinak mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés