hirdetés
Belföld

733-ra emelkedett a diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amivel 733-ra emelkedett a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

733-ra emelkedett a diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma
hirdetés

Mindeközben sajnos elhunyt két idős, 80 év feletti beteg – derül ki a koronavírusról tájékoztató kormányzati portál híréből.

A gyógyultak száma immár elérte a hatvanhatot. Hatósági házi karanténban 13 435 személy van, az elvégzett mintavételek száma pedig 21 250.

Mint írják, jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés, s immár Magyarországon is már bárhol, bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval többen lehetnek a tényleges vírushordozók, akik fertőzhetnek, s a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy

„az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat”.

Egyúttal a közleményben kitértek arra, hogy mint az az eddigi elhunytak adataiból is látszik, az idősekre a legveszélyesebb a vírus, éppen emiatt őket nyomatékosan kérik az otthon maradásra, valamint arra, hogy a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés