hirdetés
Belföld

678-ra nőtt a fertőzöttek száma, hat beteg elhunyt

A gyógyultak száma eközben ötvennyolcra emelkedett.

678-ra nőtt a fertőzöttek száma, hat beteg elhunyt
hirdetés

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amivel 678-ra emelkedett a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írják a koronavirus.gov.hu oldalon.

Elhunyt újabb hat koronavírusos beteg, akik krónikus betegségben is szenvedtek, illetve öten közülük hetvenhét év felettiek voltak.

A gyógyultak száma mindeközben ötvennyolc főre emelkedett. Hatósági házi karanténban 11 399 fő tartózkodik, míg az elvégzett mintavételek száma 19 424.

A közleményben megjegyzik, hogy jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés, s Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A tényleges vírushordozók száma a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet.

„A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat”

– hívják fel a figyelmet.

Emellett – tekintettel arra, hogy rájuk a legveszélyesebb a vírus – ismételten arra kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés