Belföld

623-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

Tovább emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, illetve elhunyt újabb öt idős, krónikus betegségben is szenvedő koronavírusos személy.

623-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amivel 623-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Sajnos elhunyt öt újabb idős, krónikus betegséggel is küzdő koronavírusos személy a koronavírusról tájékoztató kormányzati portál tájékoztatása szerint.

A gyógyultak száma negyvenháromra emelkedett.

A portálon immár megosztják az elvégzett mintavételek számát is, amelyből eszerint 17 769 darab történt. Hatósági házi karanténban 10 688 fő van.

A péntek reggeli közleményben ismét azt írják, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés.

Jelenleg Magyarországon bárhol, bárkiben jelen lehet a vírus, és a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Mint hangsúlyozzák, a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, illetve aki csak teheti, maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Megjegyzik azt is, hogy az eddigi adatokból is látszik, hogy a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért őket nyomatékosan kérik, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.További híreink