hirdetés
Belföld

25 kórházat jelöltek ki, ahol az egészségügyi dolgozókat beoltják majd

Kijelölték azokat a kórházakat, ahol az egészségügyi dolgozók a védőoltásban részesülnek majd – számolt be róla az MTI a Koronavírus Sajtóközpont közlésére hivatkozva.

25 kórházat jelöltek ki, ahol az egészségügyi dolgozókat beoltják majd
hirdetés

Valamennyi megyében lesz olyan oltópont, amelyet az egészségügyi dolgozók számára jelölnek ki – egy kórház négy-hat oltópontot is kialakít az MTI beszámolója szerint.

A fővárosban a célra a Honvédkórházat, a Dél-pesti Centrumkórházat, a Szent János és a Szent Imre Kórházat, a Korányi Pulmonológiai Intézetet és a Semmelweis Egyetemet jelölik ki, míg a vidéki területeken a megyei központi kórházakban kerülnek kialakításra az oltópontok. Pest megyében pedig a Flór Ferenc Kórházban lesz majd a kijelölt oltópont.

Az érintett kórházaknak külön helyiséget kell kijelölniük az oltásra, valamint biztosítaniuk kell az online és telefonos bejelentkezési lehetőséget az oltásra jelentkező egészségügyi dolgozóknak, s az elvégzett oltásokról nyilvántartást kell vezetniük.

Emellett az átoltott emberek számára oltási igazolást kell majd adniuk.

hirdetés

Az oltópontok kijelölését azzal indokolják, hogy az egészségügyi intézmények ezáltal időben fel tudnak készülni arra, amikor hazánkba érkezik a megfelelő és engedélyezett vakcina, amelyeket ezen kijelölt kórházakban megfelelően tudnak majd tárolni és hűteni.

Az oltási terv szerint elsőként az egészségügyi dolgozók kapják a védőoltást, de csak önkéntes alapon.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés